zondag 9 november 2014

LOVE TO EAT | Kipburgers


Wat zijn ze verrukkelijk (gezond)! Deze burger kan perfect op een frietdag, met uiteraard gezonde frieten van zoete aardappel of pastinaak uit de oven. En het leuke: de combinatie met groenten en havervlokken maakt hem juist lekker fris! Een burger hoeft toch ook niet voor 100% uit vlees te bestaan? Dit is dan ook het bewijs. 

Ingrediƫnten (voor 8 stuks)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 groot ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 60 gram havervlokken (indien grote havervlokken: even kleinsnijden)
- 400 gram kipfilet
- 1 wortel, geraspt
- 3 eetlepels platte peterselie
- 1 ei, losgeklopt
- zeezout

Fruit de ui in een verwarmde pan, fruit daarna de knoflook even mee. Voeg de havervlokken toe voor ongeveer 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen in een kom. Maak daarna het kipgehakt. Voeg 400 gram in een keukenmachine en maal totdat de filet in kleine stukken is. Voeg vervolgens het kipgehakt, de geraspte wortel, de fijngehakte peterselie en het ei aan het (afgekoelde) mengsel toe. Strooi er wat zout over heen. Meng het geheel met je handen goed door elkaar. Maak er dan acht hamburgers was, druk ze goed in elkaar. Bak de burger in een gril- of koekenpan met olijfolie in ongeveer 4-6 minuten per kant.

Tip:
- Serveer de burgers met zelfgemaakte mayonaise en pastinaak frietjes
- Als je wat extra’s over hebt: heerlijk voor de volgende dag, bijvoorbeeld bij de lunch
- Je kunt er ook kleine balletjes van maken; lekker als er visite is of als avondsnack
- Kies voor biologische producten

* Het recept is afkomstig uit het boek van Amber Albarda ‘Eet jezelf mooi,slank & gelukkig, kookboek’


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen